Skip links

WATER BESPAREN IN JOUW HUIS

HOE KAN JE WATER BESPAREN IN JOUW HUIS?

Wist je dat een retentiedak of natuurdak een geweldige manier is om water te besparen in en om het huis? Deze daken zijn speciaal ontworpen om regenwater vast te houden en te filteren, waardoor het niet direct naar het riool stroomt. Hierdoor wordt het regenwater efficiënt gebruikt voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin of het doorspoelen van het toilet.
Ontdek op deze pagina hoe je met een retentiedak of natuurdak niet alleen water bespaart, maar ook bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.
Bekijk daarom snel de tips. 

10 TIPS OM WATER TE BESPAREN IN JOUW HUIS

1. NATUUR DAK

Transformeer jouw grijs dak naar een prachtig stuk natuur of een bloemenweide.

2. RETENTIEDAK

Een retentiedak waarborgt een grote hoeveelheid water. Op zo'n dak wordt een waterbergend pakket aangebracht, door kratten op de dakconstructie te leggen.

3. SEDUMDAK

Naast een natuur- en retentiedak, kan je ook kiezen voor een Sedumdak. Dit is een dak met vetplanten, wat sterke plantjes zijn die vocht opnemen in hun bladeren.

4. REGENSCHUTTING

Plaats een regenschutting in je tuin dat regenwater opvangt. Dit water kan je vervolgens gebruiken om je tuin te besproeien

5. GRINDTERRAS

In plaats van tegels kan je ook grind in je tuin aanbrengen. Grind zorgt dat regenwater gemakkelijk wegzakt in de grond.

6. GROENE GEVEL

Groene gevels zien er mooi uit, maar zijn daarnaast ook zeer functioneel. Zo vertraagt het de afvoer van regenwater naar het riool. Ook beschermt het tegen opwarming door de zon in de zomer.

7. GAZON

Een groen gazon voegt het hele jaar kleur en natuurlijke uitstraling toe aan je tuin, ideaal om op te spelen en te ontspannen. Het absorbeert regenwater, voorkomt verdroging en biedt een thuis aan diverse ondergrondse organismen die de bodem vruchtbaar houden.

8. MUREN WATERDICHT MAKEN

Denk hierbij aan het verven van je muren met waterdichte verf of het aanbrengen van waterdichte gevelbekleding.

9. AUTO WASSEN

Maak gebruik van slimme technieken bij het wassen van je auto, zoals het opteren voor een emmer water, het inzetten van regenwater of tonwater, of een bezoek aan een wasstraat. Deze aanpak niet alleen minimaliseert waterverbruik, maar voorkomt ook de afvoer van schadelijke stoffen in oppervlaktewater via straatputten.

10. BEWUST ZIJN VAN JE WATERVERBRUIK

Probeer bewust om te gaan met water in jouw huis. Laat bijvoorbeeld de kraan niet onnodig lopen tijdens het handen wassen of groenten spoelen.

Heb jij een waterbesparingstechnologie? Laat het dan weten!

WATERBESPARINGS TECHNOLOGIËN

Heb jij een waterbesparingstechnologie voor in jouw huis die je graag wilt aanbieden? Bouwblauw helpt je daarbij. Dan gaan we samenwerken aan een duurzame toekomst waar waterbesparing de nieuwe norm wordt. 
tap, black, faucet-791172.jpg
This website uses cookies to improve your web experience.