Water besparen om Huis

Verduurzaam jouw huis

In de keuken wordt er aanzienlijk veel water verbruikt- denk maar eens aan de wasmachine, groente koken, thee zetten en handen wassen. Maar wist je dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om het waterverbruik in de keuken te verminderen. Wij helpen je graag op weg met waterbesparingsmaatregelen in de keuken. Dan kan je ook aanzienlijk besparen op je energierekening. Interessant feit: ruim 20 procent van het gasverbruik wordt toegeschreven aan de keuken en badkamer. 

Bekijk daarom snel de tips. 

10 tips om water te besparen in de keuken

Water besparen in de keuken

1. Natuurdak

Transformeer jouw grijs dak naar een prachtig stuk natuur of een bloemenweide.

2. Retentiedak

Een retentiedak waarborgt een grote hoeveelheid water. Op zo'n dak wordt een waterbergend pakket aangebracht, door kratten op de dakconstructie te leggen.

3. Sedumdak

Naast een natuur- en retentiedak, kan je ook kiezen voor een Sedumdak. Dit is een dak met vetplanten, wat sterke plantjes zijn die vocht opnemen in hun bladeren.

4. Regenschutting

Plaats een regenschutting in je tuin dat regenwater opvangt. Dit water kan je vervolgens gebruiken om je tuin te besproeien.

5. Grindterras

In plaats van tegels kan je ook grind in je tuin aanbrengen. Grind zorgt dat regenwater gemakkelijk wegzakt in de grond.

6. Groene gevel

Groene gevels zien er mooi uit, maar zijn daarnaast ook zeer functioneel. Zo vertraagt het de afvoer van regenwater naar het riool. Ook beschermt het tegen opwarming door de zon in de zomer.

7. Gazon

Een groen gazon voegt het hele jaar kleur en natuurlijke uitstraling toe aan je tuin, ideaal om op te spelen en te ontspannen. Het absorbeert regenwater, voorkomt verdroging en biedt een thuis aan diverse ondergrondse organismen die de bodem vruchtbaar houden.

8. Muren waterdicht maken

Denk hierbij aan het verven van je muren met waterdichte verf of het aanbrengen van waterdichte gevelbekleding.

9. Auto wassen

Maak gebruik van slimme technieken bij het wassen van je auto, zoals het opteren voor een emmer water, het inzetten van regenwater of tonwater, of een bezoek aan een wasstraat. Deze aanpak niet alleen minimaliseert waterverbruik, maar voorkomt ook de afvoer van schadelijke stoffen in oppervlaktewater via straatputten.

10. Bewust zijn van je waterverbruik

Probeer bewust om te gaan met water in jouw huis. Laat bijvoorbeeld de kraan niet onnodig lopen tijdens het handen wassen of groenten spoelen.

Heb jij een waterbesparingstechnologie? Laat het dan weten!

Waterbesparings technologieën

Heb jij een waterbesparingstechnologie voor in jouw huis die je graag wilt aanbieden? Bouwblauw helpt je daarbij. Dan gaan we samenwerken aan een duurzame toekomst waar waterbesparing de nieuwe norm wordt. 

tap, black, faucet-791172.jpg

Technologie 1

home, kitchen, interior-5835289.jpg

Technologie 2

kitchen, interior design, oven-6914223.jpg

Technologie 3

water, nature, tap-2825771.jpg

Technologie 4

Benieuwd naar andere bespaartips?

Bekijk ook andere tips om water te besparen in en om jouw huis. 

Scroll naar boven