Skip links

WAT IS DE BRON VAN WATER

WAT IS DE BRON VAN

WATER

Wanneer we vanuit de ruimte naar onze planeet kijken, zien we een blauwe wereld. De aarde is namelijk 70% bedekt met water. Van deze hoeveelheid water is 97% zout en is het grootste gedeelte van de overige 3% moeilijk bereikbaar.

Slechts 0,014% van het totale water op aarde is vers en beschikbaar. Om te overleven zijn mens, dier en de natuur afhankelijk van dit verse water. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst, waarin elke druppel telt.

De vernieuwing van zoetwater gebeurt door middel van regenval op land. Helaas is de hoeveelheid regenval minder dan de hoeveelheid water die we uit de aarde halen. Decennia lang hebben we in Nederland water als goedkope hulpbron beschouwd. We moeten voorkomen dat onze meest waardevolle hulpbron verloren gaat en vandaag nog beginnen met de implementatie van wateroplossingen.Samen bouwen we aan een duurzame toekomst, waarin elke druppel telt.

Laten we daarom een visie creƫren waarin elke druppel telt, waarin we ons bewust zijn van de kostbaarheid van water en waarin we samenwerken om droogte te bestrijden.

This website uses cookies to improve your web experience.